Monday, August 19, 2013

Update: Cara pos ke pharmacy board (special utk yg xtgk fb ^_^)

From Norashikin Nams

[Post ni penting utk those yg DAH HANTAR borang 1 versi LAMA (versi 2008 yg syak post sblum ni) & TAK hantar sampul sekali. those yg baru nak setelkan blh tgk post faizah kat bwh tu]

saya baru call pharmacy board PJ tuh, n mintak penjelasan.. korang ikut je arahan kat bawah ni..huhu

1st>> hantar semula borang 1 versi OGOS 2013 dalam website pharmacy tu. dia nak borang baru jugak.
2nd>> WAJIB hantar SAMPUL (beralamat sendiri) berserta setem n pos berkod
3rd>> Sertakan nota dibawah ni (nota ni utk yg dah hntr borang lama je.klu sapa hantar borang baru x pyh tulis nota ni):

Nota: Borang versi OGOS 2013 ini dihantar tanpa dokumen sokongan (salinan transkrip & IC). Sehubungan itu, sila rujuk pada borang dan dokumen sokongan (salinan transkrip & IC) yang telah dihantar sebelum ini. segala kesulitan harap di maafi. sekian, terima kasih.

Nota ni penting utk elakkan pihak office buat rekod twice sbb hntr borang 2kali, or bila takde dokumen sokongan diorg akan buang je surat kita tu. mcm tu la. transkrip dan salinan IC x perlu hantar lg skali.
hantar balik BORANG BARU & SAMPUL je.

sekian..


<<download borang 1 latest SINI!! >>

From Faizah

Salam.. Ktorg bru pas htr borang ke phmcy board kt pj.. 

- borang tu ade yg latest dan bole download kt pharmacy.gov.my
- psl setem n pos berkod tu klo bole hantar skali dgn borang korg utk dye pos semula surat.. Bg yg hantar borang tanpa pos berkod n setem, korg pye surat dorg akan pos biase jer..  *pesanan penaja: abaikan yg dipotong..ikot post Norashikin Nams, WAJIB hantar SAMPUL (beralamat sendiri) berserta setem n pos berkod
*
P/S: UM dan UiTM da hantar borang dorg.. Borang ini akan dikumpul ikut universiti and bile kte sume da htr bru dorg proses.. So, better kte sume setelkan cept2 bak kata mdm halimah.. Hehe

~credit to Norashikin Nams, Faizah dll~

Thursday, August 15, 2013

URGENT - PERMOHONAN PENDAFTARAN BERSYARAT (PROVISIONAL REGISTRATION)

Salam..dpt call dr Kak Sharina..kite kene isi satu borg ni then hantar ke pharmacy board..hantar secepat mungkin so cpt2 la wat clearance n amik trnskrip. ni emel yg dapat dr kak sharina td



"Salam,

Minta pos semula kepada alamat yang tertera di belakang borang tersebut dan sertakan salinan yang telah disahkan oleh pegawai Gred A sahaja, salinan tersebut adalah seperti berikut:-

1) Salinan kad pengenalan
2) Salinan transkrip penuh ( boleh diambil di Academic Affairs Dept, OSC) 
    - Sila buat clearance terlebih dahulu.
    

* Dikecualikan untuk pelajar yang mengulang semula matapelajaran yang gagal masa semester 3. Dah endorse result, full transcript dah keluar baru hantar ke pharmacy board.

Terima kasih dan Salam Syawal.

Sharina Ahmad
09-5704804"


>>BORANG BOLEH COPY DKT DROPBOX KELAS @ FB RX8 OKEH.TQ<<
-name file: NEW Form 1 (Provisional Registration- application form-local U)

Sunday, July 14, 2013

CLEARANCE

Assalamualaikum w.b.t. & salam Ramadhan.

Clearance dah boleh dibuat dan boleh cek status dekat http://itdportal.iiu.edu.my/clearance/loginstud.php

STEP 1

Bagi yg status NOT CLEAR e.g mahallah, library, finance etc, boleh call respective division:

Operator uia - 09-5716400 (1 nombor, minta sambung lain2)

Office kop
k.sharina - 095716665
k.fiza - 0194475590
k.zura - 0176275852

library - 09-5704187
finance - 09-5704050
mahallah - 09-5713508

(mana2 no yg x dapat, boleh tnya operator uia)

Bagi status yg dah CLEAR, boleh proceed to step 3

STEP 2 

Khas utk yg tak bayar graduation fee RM130 lg aka x clear finance lg

Boleh bank in ke bank muamalat --> 1407 0000 0057 19 (UIA STUDENT ACCOUNT)

Make a copy of bank slip (to be kept by us) and the original one (to be posted to uia)

STEP 3

Pos matric card (utk ditebuk) + original bank slip (those yg bru byr grad fee) + envelope beralamat sendiri saiz A4 or bigger (utk uia pos balik matric card n transcript). Kalau risau transcript tu basah ke x sampai ke, gunala pos laju. hehe

Address UIA -

Puan shariza ahmad,
Academic affairs,
One stop student centre,
UIAM kampus kuantan,
Jln sultan ahmad shah,
Bandar indera mahkota,
25200 kuantan, pahang.

STEP 4

Tunggu la postman datang bawak transcript dan tatap la matric card yg dh berlubang tu

credits to: Ayeena, Jihan, Ezah, Fat, Khadijah, Faizah dan nama2 lain yg x tersebut

P/s: correction has been made to uia address




Monday, May 20, 2013

update senarai note admnistration and management


Pharm management & admin
1. business plan (bro. abu sapian)
2. blue ocean strategy (bro abu sapian)
3. blue ocean strategy (bro abu sapian)-tiada hardcopy
4. pharmacy management (en abd aziz)
5. organizational structure ( en. abd aziz)*
6. human resource management (dr siti khadijah)
7. organizational structure and behaviour (dr siti khdijah)
8. value added services (mdm siti halimah)
9. accounting financial statement (bro. abu)
10. budget (bro abu)
11. marketing theory and applications (bro kareem)
12. customer service (bro kareem)
13. ensuring quality in pharmacy (bro kareem)
14. basic islamic finance (bro abu)
15. islamic finance ( bro abu)
16. exceptional sales (bro abu)
17. corporate finance (bro abu)
18. chain pharmacy (bro abd aziz)
19. fundamentals of islamic finance (bro abu)
20. merchandizing (mdm siti halimah)
21. management application in specific pharmacy practice ( bro abd aziz)
22. purchasing and inventory mngment *
23. management in hospital pharmacy *
24. conflict management *
25. workplace issue *
* tgah photostat..

p.s:
-stress management by dr ramli xde slide but xmsuk exam
-nota 3 no hardcopy sebab tulisan kecik sangat
-budget sheet juga no hardcopy. bleh refer dalam folder

account presentation
total note : 25