Sunday, November 4, 2012

Leisure time


IPhA Race 2012
After the most hectic week, fortunately yesterday we've IphaRace. Masa yang ditunggu-tunggu untuk bersukaria di 'playground':D. Semua suka bila IphaRace, kalau tak menang pun takpe yang penting enjoy. betul tak. XD [based on my previous experience lah.]. Nampak jugaklah junior-junior semuanya bersemangat waja time IphaRace ni..walaupun saya tak join tapi tengok gambar saja dah boleh agak..Time ni jugak sebenarnya nak berukhwah junior dan seniors..  Gambate!


Pukul 8 pagi registration dan breakfast disediakan. Tahniah semua punctual. :D
Kemudian ada perasmian oleh Dr. Haniki, semua penyertaan ada 16 group dan setiap batch ada 4 group.

Setiap batch ada wakil brother. Sepatutnya event ni adalah untuk mengeratkan ukhwah & friendship tapi, unfortunately there was no brothers from Rx8.. <<Antara komen dari Dr. Haniki.
tapi terima kasih lah yang sudi datang menjenguk tu..

tengah warm up..nape sume terteleng ja ni?
joget lambak ke dik? :P

Pukul 8.30 start dengan warming up.
Semua checkpoint ada 9 termasuk KOP, KOM, KAHS, KOD, Library, OCD, postguard, cafe dan tasik Maimunah. Ni dah macam round 1 UIA dah ni. Nasib tak sampai ke sport complex lagi.. Tapi yang ni pun sure2 tibia, fibula dan femur korang dah kelenguhan kan.. (haha)

"baling nombor 3 je tau, kalau tak ko kena mandi bunga"
Tapi checkpoint paling best, checkpoint baling botol. Setiap ahli group akan dapat nombor kecuali orang yang membaling botol. Ada 5 botol yang disusun dan botol yang perlu dibaling adalah yang tengah, nombor tiga. Kalau silap target, which means tersalah baling kat botol nombor 1, 2, 4, atau 5, orang yang pegang nombor-nombor ni akan kena mandi bunga..ingatkan orang nak menikah ja mandi bunga, rupanya main explorace pun kena mandi bunga.. kalau tak kena langsung kelima-lima botol tu, means orang yang membaling tu yang kena mandi bunga.. (haha).

Antara 4 group sisters rx8, satu group daripadanya dapat nombor 3, which is group  Shikin Sudin & the geng. Tahniah buat korang. Yang lain dapat hadiah saguhati, iaitu group Liyana Rahman, Ani Arina, & Adila. Tak kisah lah, yang penting enjoy.. =D.  Champion keseluruhan adalah Rx9.depa bolot hadiah johan dan naib johan. Aktiviti habis dalam pukul 1 after closing ceremony. Setiap peserta dapat lunch free.

Tahniah wakil Rx8..Muka-muka gembira je sume..
 
p/s:Olah cerita dari our ACR, Ummu Zahidah.. 
wait for the next program :)





No comments: