Tuesday, February 28, 2012

AICA Practical 1: Susceptibility Testing

assalamualaikum.... regarding our AICA practical 1, today and tomorrow's practical session will be covered 15 marks. - procedure/method = 3 marks - results = 5 marks (0 mark if no plate) - questions (tomorrow session 29/2 )= 7 marks tq.... enjoy your lab =)

Du'a Softcopy

Assalamualaikum. Now you can get the softcopy of the du'a that are being read in the class every morning. Download, read, understand and memorize it deh. Happy downloading =)

Friday, February 24, 2012

Clinical Tagging Guide 2012

Download here:



Jom Tunai Tanggungjawab Sebagai Daei

Selamatkan mereka...
*Anjuran Hidayah Centre Pahang dengan kerjasama Mahallah Talhah
Sesiapa berminat boleh daftar sekarang:
Br.Ilias: 013-2358366
Sis. Ros: 019-5506702

"Apabila telah datang pertolongan Allah dan kemenangan, dan kamu lihat manusia masuk agama Allah dengan berbondong-bondong, maka bertasbihlah dengan memuji Tuhanmu dan mohonlah ampun kepadaNya. Sesungguhnya Dia adalah Maha Penerima Taubat"
(An-Nasr)

Interbatch Championship 2012..!!

Assalamualaikum,

Tanggal 11 hingga 19 Februari telah selamat berlangsungnya kejohanan interbatch tahun 2012. Kejohanan yang berlangsung selama 8 hari ini diadakan bertujuan memupuk semangat kesukanan dalam kalangan pelajar jurusan farmasi dari Rx7 hinggalah Rx10. Kejohanan ini juga telah berjaya mencungkil bakat-bakat sukan yang mungkin terpendam selama ini dan yang paling penting dapat mengetahui batch yang paling ramai mempunyai bakat dalam bidang sukan. ^_^


P/s: Kami ingin membuktikan pelajar farmasi UIA bukan sekadar hebat di gelanggang pelajaran malah di gelanggang sukan. Maju Pelajaran! Maju Sukan! Maju Rx 8!

Bermacam-macam acara telah dipertandingkan antaranya Volleyball, Basketball, Football, Netball, Badminton, Ping Pong, Athletic dan Futsal. Kemeriahan kejohanan ini tidak akan dapat dilupakan. Para penyokong turut sama turun padang bagi memberi semangat kepada rakan-rakan yang bermain. Ada yang membawa botol-botol kosong dan tidak kurang juga membuat flashcard bagi menghidupkan lagi suasana kejohanan.





Mungkin ramai yang tidak sempat melihat semua acara yang dipertandingkan dan tertanya-tanya keputusan kejohanan interbatch ini. Jadi, medium ini dirasakan amat sesuai untuk mengabadikan kenangan-kenangan kita dalam zaman universiti ni (Boleh tunjuk anak cucu juga nanti =P) Bagi acara Football, Rx8 mendapat tempat ke-4. Walau bagaimanapun, brothers Rx8 tidak pernah menyerah kalah dan membuktikan kehebatan mereka dalam acara Futsal dengan mendapat tempat pertama. Tahniah! Terpikir jugak, apa bezanya Football dan Futsal selain bilangan orang? Mana satu lagi susah? Mungkin yang pro macam encik Fathullah or Amiruddin boleh share lepas ni. ^_^ Jangan sangka Futsal hanya untuk lelaki. Sisters Rx8 juga telah berjaya merangkul emas dalam acara ini. Tangan yang menghayun buaian boleh juga menggoncang gelanggang. Great job Rx8!




Dalam acara Volleyball brothers, we got 4th place and same goes to sisters. Nevermind...next year we will try harder and prove to our juniour. Right? Dalam acara bola jaring a.k.a Netball, Rx8 berada di tempat ke-2. Melihat skill para pemain Rx8, kami tahu kami boleh berada di tempat johan tetapi Allah dah rencanakan semuanya. Mungkin tak ada rezki tahun ni. Tahun depan masih ada lagi SATU peluang untuk kita tunjuk kemampuan sebenar kita. InsyaAllah... Bagi acara perseorangan lelaki badminton, Rx8 mendapat johan manakala double badminton di tempat kedua. Bagi acara ping pong single lelaki, Rx8 hanya berjaya di tempat ke-4 manakala single di tempat ke-2. Untuk acara balapan, Sisters Rx8 di tempat ke-2. Bagi pendapat peribadi, anugerah larian kilat Rx8 diberi kepada kepada Kak Jannah ^_^. Bagi acara yang tidak disebutkan, tidak dapat dikenal pasti kedudukan sebenar Rx8. For overall, Rx8 got 3rd place in INTERBATCH CHAMPIONSHIP 2012!!! Not bad actually. So, be proud to be the players and be proud to be the supporters!




Tahun depan merupakan peluang terakhir kita beraksi dalam kejohanan interbatch. Jom praktis dari sekarang! Semoga kita tinggalkan zaman universiti kita dengan 1001 kenangan indah yang tak mungkin dilupakan. Mana-mana kenangan pahit yang telah pun terukir dalam diari kita ini diharap dapat kita gantikan dengan sesuatu yang lebih baik dan bermakna selepas ini. InsyaAllah. (^_^)

Maaf tak banyak gambar brothers. Sudah berusaha mencari tapi tak dapat. Sesiapa yang ada sangat dialu-alukan share di muka buku. Thanks =D

Wednesday, February 22, 2012

Topic List

List of topics that will be covered in this semester. Credits to Ummu Adani.


Saturday, February 11, 2012

Thursday, February 9, 2012

grouping PBL

Please kindly check ur names..any names missing contact me ASAP


Group 1
Dr. Haniki
1
0911703
MUHAMMAD ABQARI B. ABDUL HAMID
L
2
0816137
MUHAMMAD HAFIZ BIN MOHAMMED HUZAZI
L
3
0911869
MUHAMMAD AS-SYAFIQ B. NAZIRUDDIN
L
4
0912421
MOHD HISHAMUDIN B. MOHD JINAL
L
5
0916307
MUHAMMAD IKMAL B. MOHD YUNUS
L
6
0913239
MUHAMMAD NUR 'IZZAT B. IBRAHIM
L
7
0912407
MUHAMMAD NAZMI BIN ABDUL WAHAB
L
8
0918946
NAJIHAH CHE SEMAN
P
9
0917814
SITI HUSNA IZZATI MUHAMAD OTHMAN
P
10
0918282
HUDA BINTI ZAMBRY
P
11
0910886
SITI NAJWA BINTI MOHD NASIR
P
12
0911090
NOR AMIRA BT MOHAMAD
P
13
0923440
FATIN BARI'AH BT OSMAN
P


Group 2
Dr. Ramadhan
1
0811375
MOHD IZZAT BIN ISKANDAR
L
2
0827997
AL QARNI, BADER AYED
L
3
0911031
AHMAD SYAKIRIN BIN MOHAMAD
L
4
0919595
MUHAMMAD RIDZUAN B. MOHD NOOR ZAIDI
L
5
0910422
RUHAINI BINTI RUSLAN
P
6
0910450
NUR HAFIZZA MOHAMED HARMIZI
P
7
0910522
FATTIYATUL FAWWIZA BT. IBRAHIM
P
8
0910640
AMAAL FARHANA BT. MOHAMED
P
9
0910736
NUR MAISARAH BT. ABU BAKAR
P
10
0911036
AIMI NABILAH HASHIM
P
11
0911328
NUR AFIFAH BINTI SHUHARDI
P
12
0911406
NUR IZZATI BT. KAMAL ROSLAN
P
13
0911450
NUR NADHIRAH BT. MUSTAFFA
P
14
0911456
FATIMAH ZAHRA BT. AZME
P

Group 3
Br. Tarek
1
0911403
MOHD ROSTAM MANZURDIN B. MOHD. YUSOF
L
2
0911905
AHMAD FAWWAZUDDIN B. ROZAKI
L
3
0912729
SAYED MOHD. SAUFI FAHMI B. SY. ABD. KADIR
L
4
0911792
IZZATY ABDULLAH
P
5
0911922
NURUL EZZATI ARIFIN
P
6
0912102
ASMA' BT AMINUDDIN
P
7
0912200
ANIS SYAHEEDA BINTI MOHD NOOR
P
8
0912300
SITI NURAIDAH MAMAT
P
9
0912332
ANI ARINA BT SALLEHAN
P
10
0912380
SITI KHADIJAH ZAMRI
P
11
0912460
NOORUL ATIQAH BT IBRAHIM
P
12
0912542
SITI ZAINAB ZULKIFLI
P
13
0912596
NOORASYIKIN BINTI OSMAN
P

Group 4
Madam Hjh Rohani
1
0912845
MOHD SAFUAN BIN SUDIN
L
2
0913419
MUHAMMAD IZZAT B. ISMAIL
L
3
0914859
MOHD. REZUAN B. AHMAD
L
4
0912598
FARAH ADIBAH BT. MOHD ZAWAWI
P
5
0912662
DHABITAH THAQIFAH YAZIZ
P
6
0912728
NAZMIN IZZATI BINTI MD. NAIM
P
7
0912864
NURUL ASHIKIN BT. SUDIN
P
8
0912922
MASTURAH BINTI ROSLI
P
9
0912944
MUTIARA BT MOHD SABRI
P
10
0913082
NURUL ARIFAH BT. MOHAMED HATTA
P
11
0913122
NUR FAIZAH BINTI MOHAMAD ARIFF
P
12
0913152
NURSARAHAYATI ADNAN
P
13
0913226
NURUL NAJIHAH BT. NOR AZHARR
P

Group 5
Dr. Siti Hadijah
1
0915265
MUHAMMAD YUSRI BIN ZULKAFLY
L
2
0915315
AHMAD NAIM BIN ABDUL RAHIM
L
3
0916081
MOHD SHAFIQ ABD HALIM
L
4
0919983
WAN HAZWAN BIN WAN MUSTAPHA
L
5
0913236
MUNIRAH YUSOF
P
6
0913428
NURUL NABIHAH BT. MOHAMED NOOR
P
7
0913722
WAN AMIRA ATIQAH WAN OMAR
P
8
0913742
NURLIYANA BT. ABDUL RAHMAN
P
9
0913942
ROSNANI BINTI ABDULLAH
P
10
0914180
SITI LATIFAH AZIRAH MOHD NOOR
P
11
0914236
UMMU ADANI BINTI ISMAIL
P
12
0914396
NORLIANA BINTI ROSLI
P
13
0914464
NORZUBAIDAH BT ROSDAN
P
14
0914502
SITI NORAZIMAH MD. YUSOF
P
Group 6
Madam Siti Halimah
1
0917079
MUHAMMAD AIDIL IZMI BIN UMAR BAKI
L
2
0917161
AHMAD SYAHMI BIN ABD. SHUKOR
L
3
0917745
BUKHARI ISMAIL
L
4
0919929
MUHAMMAD IFDZAL B. ABDUL KUDUS
L
5
0914664
NUR 'ATIKAH HUDA BINTI MOHAMAD RADZI
P
6
0914764
JIHAN DIYANA MAIDIN
P
7
0914982
NOOR BAITI SOLEHAH BT NUAWI
P
8
0915008
SITI NURUL JANNAH ISMAIL
P
9
0915106
SITI NADIAH BINTI ABD. MUTALIB
P
10
0915152
NUR SYAFIQAH BT. FEISAL HAMDEE
P
11
0915160
KHALIDA MOHAMED ROSLI
P
12
0915196
MARHABSYAH BINTI RAHIM
P
13
0915230
NORASHIKIN MOHAMAD SAPUAN
P
14
0915555
AMIRUL BUKHARI B, ISMAIL
P
Group 7
Dr. Noordin
1
0918293
AHMAD FATIHI B. MAKHTAR
L
2
0918311
FATHULLAH B. AB AZIZ
L
3
0918473
MAHMUD ULWAN B. SALEHAN
L
4
0915824
AISHAH BT IBRAHIM
P
5
0915866
MARYAM IZZATI BT. MOHD NOOR
P
6
0916280
ELINA BINTI SAHIDAN
P
7
0916370
SITI SOLHA BT. AHMAD FUAD
P
8
0916446
NURUL ADIELA BT MAT NAWI
P
9
0916610
NURFAIQA RAHIM
P
10
0916764
NOR HAFIZAH BT. MOHD HASALI
P
11
0916854
AINUL MARDHIYYAH BINTI ZAMERAM
P
12
0917078
MUNAWWARAH BT. MD.. KAILANI
P
13
0917184
SITI AFIFAH BINTI CHE OTHAMAN
P
Group 8
Sr. Rokiah
1
0918809
MUHAMAD AMIRUDDIN B. ABDULLAH
L
2
0919457
MUHAMMAD HILMI B. MOHD HAMDAN
L
3
0919509
MUHAMMAD FIRDAUS B. OTHMAN
L
4
0917196
NORFARAH EZZAH BT. MOHAMMAD
P
5
0917234
UMMU ZAHIDAH BINTI ABU BAKAR
P
6
0917510
NURULHUDA BT. IDRIS
P
7
0918002
NUR'AIN BALQIS AI
P
8
0918532
SITI NOR AISYAH BT MUHAMAD NOOR
P
9
0918624
FITRAH ARIFFIN
P
10
0918772
NUR IDAYU BINTI MOHD ALI
P
11
0919030
SITI NUR SARAH SAHARUDIN
P
12
0919418
AAINAA DALILA BT. ABD RAZAK
P
13
0919554
FATIN AMIRAH BT. SULONG @ ABD RAZAK
P