Monday, August 19, 2013

Update: Cara pos ke pharmacy board (special utk yg xtgk fb ^_^)

From Norashikin Nams

[Post ni penting utk those yg DAH HANTAR borang 1 versi LAMA (versi 2008 yg syak post sblum ni) & TAK hantar sampul sekali. those yg baru nak setelkan blh tgk post faizah kat bwh tu]

saya baru call pharmacy board PJ tuh, n mintak penjelasan.. korang ikut je arahan kat bawah ni..huhu

1st>> hantar semula borang 1 versi OGOS 2013 dalam website pharmacy tu. dia nak borang baru jugak.
2nd>> WAJIB hantar SAMPUL (beralamat sendiri) berserta setem n pos berkod
3rd>> Sertakan nota dibawah ni (nota ni utk yg dah hntr borang lama je.klu sapa hantar borang baru x pyh tulis nota ni):

Nota: Borang versi OGOS 2013 ini dihantar tanpa dokumen sokongan (salinan transkrip & IC). Sehubungan itu, sila rujuk pada borang dan dokumen sokongan (salinan transkrip & IC) yang telah dihantar sebelum ini. segala kesulitan harap di maafi. sekian, terima kasih.

Nota ni penting utk elakkan pihak office buat rekod twice sbb hntr borang 2kali, or bila takde dokumen sokongan diorg akan buang je surat kita tu. mcm tu la. transkrip dan salinan IC x perlu hantar lg skali.
hantar balik BORANG BARU & SAMPUL je.

sekian..


<<download borang 1 latest SINI!! >>

From Faizah

Salam.. Ktorg bru pas htr borang ke phmcy board kt pj.. 

- borang tu ade yg latest dan bole download kt pharmacy.gov.my
- psl setem n pos berkod tu klo bole hantar skali dgn borang korg utk dye pos semula surat.. Bg yg hantar borang tanpa pos berkod n setem, korg pye surat dorg akan pos biase jer..  *pesanan penaja: abaikan yg dipotong..ikot post Norashikin Nams, WAJIB hantar SAMPUL (beralamat sendiri) berserta setem n pos berkod
*
P/S: UM dan UiTM da hantar borang dorg.. Borang ini akan dikumpul ikut universiti and bile kte sume da htr bru dorg proses.. So, better kte sume setelkan cept2 bak kata mdm halimah.. Hehe

~credit to Norashikin Nams, Faizah dll~

No comments: